Semesterprogram foråret 2016 i København

FORÅRET 2016 (København)

Hvor ikke andet er nævnt torsdage kl. 20 i Vartov, opgang H, Farvergade 27.

25 kr. per aften / 75 kr. for hele semestret.

18. februar
Hospitalspræst Christian Busch: Når livet er på spil – sygdom som eksistentielt vendepunkt

I mødet med alvorlig sygdom og traumatiske begivenheder oplever mange mennesker et eksistentielt chok, der kan forandre opfattelsens af tilværelsens mening og formål. Foredraget vil beskæftige sig med hvilken betydning sygdom kan have for eksistentielle overvejelser og tro.

3. marts kl. 19.30
Debat v. journalist og satiriker Mikkel Andersson, redaktør Niels Ivar Larsen og journalist Søren K. Villemoes: Moderne journalistik – dens troværdighed og udfordringer

Hvordan laver man bedst mulig journalistik, når alle institutioner, virksomheder og politikere m.v., i stadig større grad gemmer sig bag spin og floskler og dermed tvinger journalisten til at drage sine egne konklusioner. Er satirisk nyhedsdækning a la Rokokoposten og Den Korte Radioavis et billede af fremtidens journalistik, fordi de paradoksalt nok virker mere troværdige, når de ikke hævder at være sandfærdige? Er det et samtidig et problem indenfor den ikke-satiriske journalistik, at overlappet mellem reportager og meningsdækning vokser?

17. marts
Professor Isak Winkel Holm: Kunst og klamphuggeri i “Sangerinden Josefine eller musefolket”

Isak Winkel Holm er professor i litteraturvidenskab ved Københavns Universitet. Han vil denne torsdag tale om forholdet mellem Kafka og Nietzsche.

31. marts
Studenterkollokvium:

Stud.theol. Ole Lyngvåg: Døden hos Paulus

Stud.theol. Bastian Voucanson: Studier over Pascal

7. april
Forfatteraften v. Henrik Nordbrandt

Digteren Henrik Nordbrandt vil denne aften læse op af sine værker. Bl.a. hans nye digtsamling “Jetlag” fra sidste år.

28. april
Historiker Leo Tandrup: Fra ludende til oprejst menneske

Om det mulige eller umulige i med traditionens hjælp at skabe en ny kultur med et voksende fællesskab i en så åndeligt stivnet og søvngængeragtig civilisation, som vi er endt i. Hvem skal gå i spidsen. Kan kunsten? Kan den kristne kirke? Eller er begge som eliternes og befolkningernes store flertal endt i en lam tilpasning til den “nødvendige globaliserende vækst” med dens ensretning og åndsnivellering i form af de eneste tilbageværende værdier, magten og pengene, så udviklingen eller rettere afviklingen er determineret?

19. maj
MF Bertel Haarder: Titel og manchet på vej!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.