Sommermøde 2016: Natur og unatur

Ⓒ Adam Garff
Ⓒ Adam Garff

Traditionen tro holder Studenterkredsen et årligt sommermøde. I år er det Aarhuskredsen, der arrangerer, og Rønshoved Højskole ved Flensborg Fjord, der lægger idylliske og behagelige omgivelser til. Årets program er nu udfærdiget og kan ses nedenfor. Se også Adam Garffs billeder fra sidste års sommermøde. el mødt til en uges frisindet diskussion, højskolesang og ungdommeligt bajadseri.

”Ulven kommer!” er ikke længere bare noget, Peter råber for at fordrive tiden. For ulven kom, og med sig bragte den naturen tilbage i danskernes bevidsthed, ja, ligefrem hele vejen ind på den politiske dagsorden, for det forlød jo, at den ikke hørte til hertillands. Problemerne begynder allerede her at tårne sig op, for kunne man ikke også stille spørgsmålstegn ved, om den vilde natur, eller sågar naturen som sådan, hører til i et gennemciviliseret land som Danmark? Dette bringer endvidere andre spørgsmål på banen, eksempelvis hvor naturens grænser går? Kan vi overhovedet skelne mellem en natur og en unatur? Er mennesket ren natur og således blot ét iblandt et væld af andre naturvæsner, eller er vi netop som mennesker i stand til at bryde naturens lænker og bånd og således også være ånd? Og er vi mennesker betragtere af eller deltagere i naturen ‘derude’? Bølgerne går ofte højt, når vi diskuterer begrebet “naturlighed” i forbindelse med kønsdebatten, forholdet til vores omverden og maden, vi putter i munden. Vi skal på dette års sommermøde med andre ord diskutere grænserne mellem det organiske og det syntetiske, natur og unatur.

Foredrag
Nordisk længsel – om Havsteen-Mikkelsens billed- og kirkekunst
Oplysning om Livet eller Skyggeværk i Åndens Verden
Immanensklaustrofobi – Mennesket på randen af verden
Dyresyn i Danmark og udlandet – dobbeltmoralens holdeplads
Grundtvigsk lystvandring mellem mytologi og naturalisme
Hvem er bange for den store stygge hun-ulv?
Følelsernes Opdragelse
Politisk psykologi: Hobbes, Lorentz og Arendts forfatterskaber
Universets evige Blaa, hvor Kloderne tavst om Kloderne gaa – Om Thøger Larsens digtning

Højskolelivet
Udover foredragene vil ugen byde på højskolesang, lanciers, frisindet diskussion til den lyse morgen, samt en eftermiddagstur til Naturparken Vadehavet.

Særpris for studerende deltagere i Studenterkredsens sommermøde
Dobbeltværelse pr. person uden bad: 2.300,-kr

Vælg indkvartering på dobbeltværelse og angiv “Studenterkredsen” i kommentarfeltet. Så modregner vi beløbet når pengene trækkes fra Deres konto.

Priser
Enkeltværelse m. bad:
kr. 5.195,00
Dobbeltværelse m. bad:
kr. 4.495,00
Enkeltværelse u. bad:
kr. 4.495,00
Dobbeltværelse u. bad:
kr. 3.695,00

Yderligere information og tilmelding via Rønshoved Højskoles hjemmeside. Markér også gerne Deres deltagelse på Facebook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *